over ons

Onderwaterscan is een onderneming van Bert Ottens uit Delfzijl en Marjan Poutsma uit Sneek

 Over ons

Onderwaterscan is een onderneming van Bert Ottens uit Delfzijl en Marjan Poutsma uit Sneek. Zij ontdekten dat in het noorden van Nederland behoefte is aan onderwater inspecties en besloten hiervoor een bedrijf op te zetten dat zonder fysieke duikers kan werken. Onderwaterscan heeft een eigen R(h)ib beschikbaar, een busje en een MAN vrachtwagen met daarin een kantoor voor 4 personen en een werkplaats. Voor inspecties op zee kunnen wij beschikken over gespecialiseerde werkschepen. Met dit bedrijf voorzien Bert en Marjan industrieën en bedrijven op en rond het water van een inspectieservice die veiligheid, gemak en snelle resultaten biedt.

Contact Us

Bert Ottens: In zijn carrière deed Bert ervaring op in de wereld van havens, offshore, techniek, hulpdiensten op het water, scheepsverkoop en hijs- en heftechniek. Daarnaast heeft hij 30 jaar ervaring in fysiek duiken.

Marjan Poutsma: Marjan heeft carrière gemaakt in de marketing en communicatie. Zij helpt bij de opstart van dit bedrijf en is werkzaam als docent Duurzame Innovatie op Hogeschool Windesheim.

[Persbericht]

Overname van Amsterdams bedrijf door Onderwaterscan

Op 24 januari 2022 werd de overname van Inspectierobots door Onderwaterscan een feit. Door de fysieke overdracht van de vrachtwagen vol met apparatuur eindigde het bedrijf voor onderwaterinspecties in regio Amsterdam en startte het bedrijf Onderwaterscan regio Noord-Nederland. Bert Ottens, ondernemer uit Delfzijl, ontving de sleutels en toebehoren van Ronald Molhuijzen, ondernemer te Amsterdam, en bracht de vrachtwagen met kantoor, werkplaats en apparatuur naar Delfzijl.

De nieuwe onderneming Onderwaterscan zal industrie en havens in de omgeving van Delfzijl, Eemhaven en Noord Nederland voorzien van een inspectiedienst met onderwaterdrones. Hiermee is het mogelijk zonder professionals in duikuitrusting inzichtelijk te maken wat de conditie van een object onder water is. De onderwaterdrones zijn vanaf de kade of een schip te besturen.

Met video wordt een eerste beeld gegeven van de situatie onder water, deze beelden worden opgenomen. Wanneer er schade is kan dit met sonar in beeld worden gebracht of kan de staaldikte worden opgemeten, wanneer er sprake is van lekkage of bezinksel kan een monster worden genomen of kan sediment worden weggehaald. Ook is het mogelijk om sprinklerinstallaties te inspecteren, de opslagtanks worden gecheckt met een onderwaterdrone, voor de inspectie van de leidingen zijn gespecialiseerde apparaten beschikbaar.

[einde Persbericht]