Inspecties

Onderwaterscan verzorgt inspecties met onderwaterdrones

Inspecties onder water

Onderwaterscan verzorgt inspecties met onderwaterdrones, ook wel ROV’s (Remotely Operated Vehicles) genoemd. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan apparatuur om onderwaterinspecties voor u te doen. Van bijvoorbeeld damwanden, kademuren, platforms, scheepsrompen, remmingswerken, sluizen en in zwembaden en watertanks kunnen wij de conditie van het object onder water in beeld brengen.

Video en digitaal verslag

Van alle inspecties maken wij een video- én een digitaal verslag. Hiermee krijgt u inzicht in de conditie van uw object en u kunt de informatie delen met collega’s of externe experts. Met hen kunt u bepalen of er vervolgstappen nodig zijn of dat de conditie voor de komende jaren goed vastgelegd is. Natuurlijk is het mogelijk om met onze inspecteur tijdens de inspectie mee te kijken. Laat ons weten wat uw wensen zijn.Video, sonar, diktemeter en grijper

Met behulp van videotechniek maken wij een eerste opname van het object onder water. Is het water troebel waardoor het zicht wordt beperkt, dan schakelen wij de sonar in, die met geluidsgolven scant wat voor het oog niet zichtbaar is. Daarnaast kunnen we de dikte meten van stalen wanden, om een gevonden beschadiging door te lichten. Onze ROV’s zijn (wanneer dat uitkomst biedt) uitgerust om monsters te nemen, zodat sediment of vloeistof verder kan worden onderzocht.

Geautomatiseerd proces

Met het door onszelf ontwikkelde automatiseringsproces leggen onze inspecteurs alles wat opvalt tijdens het filmen via pin-points vast op video. Naast de diepte, de tijdlijn, de locatie en helling van de ROV kunt u de inspectieresultaten van uw object aflezen.


Interesse?
Neem contact met ons op

Contact

Delfzijl

Simonszand 2 9931 AS

06-27212081

Ma-Vr 8:00 - 17:00

info@onderwaterscan.nl

Mail ons jouw vraag